Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. От офиса на Кьовеши не коментират прокурор Трифонова

Закон и ред

От офиса на Кьовеши не коментират прокурор Трифонова

Снимка:

Журналистът Атанас Чобанов е искал коментар по темата, Хаджигенов пък сезира и Кьовеши, и европейските институции

Опитът на протестърски кръгове да навредят на българската делегирана прокурорка Вероника Трифонова засега не дава резултат. Депутатът от ИБНИ Николай Хаджигенов сезира Европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, председателя на комисията ЛИБЕ и други европейски институции и правозащитни организации, че преди да получи назначението в европейската прокуратура Трифонова е „подминала безпрецедентно полицейско насилие“.

С подобно питане до офиса на Кьовеши се е обърнал и журналистът Атанас Чобанов. Отговорът, който получил обаче е шаблонен отказ на коментар.

„Скъпи г-н Чобанов, Европейската прокуратура няма да коментира вътрешни за България въпроси, които датират от времето преди г-жа Трифонова да се присъедини към нашия офис. Позовавам се на изявлението на прокуратурата в София по този въпрос. Европейската прокуратура има високи стандарти и принципи за всички свои прокурори, залегнали в нашия Етичен кодекс, и ги следи непрекъснато“, гласи отговорът, подписан от Тине Холевоет – говорител на Европейската прокуратура, която преди това заемаше същия пост в Европол.

„Офисът на Лаура Кьовеши отказва да коментира случая с прокурор Трифонова, която е извършила престъпление срещу правосъдието, и застава зад позицията на гешефтатурата. Надежди говежди имахме, прочее…“, недоволства Чобанов.  

Отговорът до ЧобановОтговорът до Чобанов


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още