Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Откриха 2 тона канабис в камион на ГКПП Дунав мост – Видин

Закон и ред

Откриха 2 тона канабис в камион на ГКПП Дунав мост – Видин

Откриха 2 тона канабис в камион на ГКПП Дунав мост – Видин - Tribune.bg
Снимка:

Два тона канабис са открити в камион на ГКПП Дунав мост – Видин. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление, съобщиха от прокуратурата.

Около 16 ч. на 16.12.2020 г. митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика – Дунавска“ в Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ спрели за проверка, в района на ГКПП Дунав мост – Видин, товарен автомобил с българска регистрация. Камионът се движел от България за Белгия, като в придружаващите документи било посочено превозване на около 2000 кг коноп за влакна. Представено е било разрешение, издадено от Министерство на земеделието, горите и храните на фирмата–изпращач за отглеждане на коноп за влакна, със съдържание под 0,2 % тетрахидроканабинол. Митническите служители са извършили физически оглед на кашоните и установили, че растенията са със съцветия.

Взети са били представителни проби за изследване в Централната митническа лаборатория. При лабораторната експертиза е било констатирано, че съцветията съдържат около 0,5 % активно наркотично вещество тетрахидроканабинол. Съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, конопът с тази стойност на ТНС попада под забраната за износ, транизит, пренасяне и превозване на наркотични вещества.

За случая е било образувано досъдебно производство и уведомена Окръжна прокуратура – Видин. Водачите на товарния автомобил, които са български граждани, са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за определяне на мярката им за неотклонение „задържане под стража“.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети камион, канабис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети