Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Откриха оръжия и боеприпаси в дома на мъжа, наръгал бездомно куче в столичния квартал "Надежда 4"

Закон и ред

Откриха оръжия и боеприпаси в дома на мъжа, наръгал бездомно куче в столичния квартал "Надежда 4"

Снимка:

Прокуратурата ще иска налагане на мярка „задържане под стража“

Прокуратурата задържа за срок до 72 часа мъжа, наръгал бездомно куче в столичния ж.к. "Надежда". За случая ви съобщихме в петък.

Д. Д, на 40 години е обвинен в това, че на 20.11.2020 г. около 08:30 ч. в гр. София, ж.к. "Надежда", пред денонощен магазин, е проявил жестокост към животно, като му е причинил трайно увреждане. Мъжът е намушкал с нож обикновено непородисто куче и деянието е извършено на публично място.

В хода на разследването на 20.11.2020 г. в жилището на обвиняемия в ж.к. "Надежда", гр. София, са извършени претърсване и изземване, при които са намерени и иззети оръжия и боеприпаси, за които обвиняемият не притежавал разрешително, съобщава БНТ.

На Д. Д. е повдигнато обвинение и за това, че на горепосочената дата и място, е държал огнестрелно оръжие – 2 броя пушки с болтов механизъм и боеприпаси - 27 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Обвиняемият е осъждан. Престъпленията, за които на Д. Д. са повдигнати обвинения, са наказуеми с лишаване от свобода.

Предвид високата обществена опасност на деянията и извършителя, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

Предстои днес да бъде внесено искане до Софийски районен съд за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража".  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още