Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Откритите съдебни заседания ще се отложат с месец

Закон и ред

Откритите съдебни заседания ще се отложат с месец

Снимка:

От вчера е преустановен и приемът на граждани в Приемната на главния прокурор, както и от административните ръководители на прокуратурите

Съдийска колегия на Висшия съдебен съвет препоръчва на административните ръководители на съдилищата в страната да предприемат действия, с които да разпоредят отсрочването за срок до един месец на делата, насрочени в открити съдебни заседания. Това съобщи представляващият ВСС Боян Магдалинчев, предаде БГНЕС.

„Ще се разглеждат делата, които са в закрити заседания", уточни Магдалинчев и се позова на 9 законови хипотези за разглеждането на дела по време на съдебна ваканция. Като пример той даде мерките за неотклонение.

„Тоест, няма 100-процентово неразглеждане на делата, а само по отношение на тези, които са в открито заседание и е свързано с явяване на страни, свидетели и лица в съдебна зала“, обясни Магдалинчев.

Представляващият ВСС бе сред вносителите на предложение относно създадената в страната епидемична обстановка и с цел превенция на заболяването и намаляване на риска от възникване на нови случаи на грип, остри респираторни заболявания и на коронавирусна инфекция (COVID-19).

Със заповед на главния прокурор от вчера е преустановен и приемът на граждани в Приемната на главния прокурор и от административните ръководители на прокуратурите. Тези мерки се предприемат с цел превенция и намаляване на риска от възникване на нови случаи на вирусна инфекция (COVID-19) предвид създадената епидемична обстановка.

Молби, жалби, сигнали, съобщения, предложения могат да се подават в информационните центрове на прокуратурите. Справки за движението на преписки и дела могат да се извършват на място, по телефона или чрез електронната поща и електронните сайтове на прокуратурите.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема