Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Отложиха делото срещу Божков, съдията пропуснал да призове пострадалите обвинители

Закон и ред

Отложиха делото срещу Божков, съдията пропуснал да призове пострадалите обвинители

Отложиха делото срещу Божков, съдията пропуснал да призове пострадалите обвинители - Tribune.bg
Снимка:

Фалстарт на делото срещу Васил Божков, жена му Елена Динева и още осем души, сред които и бивши шефове на закритата комисия по хазарта, което трябваше да тръгне на 14 юни в Софийския градски съд.

Васил Божков се яви лично в съдебната зала, броени минути преди началото на това първо дело. Той се представлява от адвокат Людмил Рангелов. Прокурор по делото е Ангел Кънев.

Прокурор Кънев поиска да не се дава ход на делото, защото не са призовани пострадалите лица - братята Найденови, а съдия Иван Коев се съгласи и отбеляза, че пропускат е негов, предаде „24 часа“.

Оказа се, че именно магистратът не е призовал Найденови.

Разпоредителното дело се отлага за 5 юли от 11.30 часа, като съдията по делото изрично посочи да се призоват пострадалите лица.

"Процесът ще бъде интересен – 300 свидетели и да губим време, само и само да ме държат обвиняем. Това е творба на прокурор Кънев (Ангел Кънев - бел. ред.). Няма извършено престъпление. Интересът му е това да върви, той да се направи кариерно развитие и никой да не го обвини, че е завел фалшиво дело", заяви бизнесменът Васил Божков, след като Градският съд на София обяви техническа грешка.

Божков оприличи делото срещу себе си с делото "КТБ".

 

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати