Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Отложиха делото срещу Викторио Александров, който уби приятелката и дъщеричката си

Закон и ред

Отложиха делото срещу Викторио Александров, който уби приятелката и дъщеричката си

Отложиха делото срещу Викторио Александров, който уби приятелката и дъщеричката си - Tribune.bg
Снимка:

Отложиха за 1 октомври делото срещу Викторио Александров, обвинен за убийството на приятелката си Дарина Министерска и малката им дъщеричка Никол, съобщава БНТ. Причината - Софийският апелативен съд допусна искане на частните обвинители (родителите на Дарина) за допълнителен разпит на експертите по делото, изготвили съдебно-психиатричната експертиза на подсъдимия.

Родителите искат изясняване на въпроса колко дълго може да продължи т. нар. „кумулиран афект“, за който е прието, че е движел действията на подсъдимия при двете убийства, тъй като те са извършени в голям часови диапазон. Родителите на Дарина искат яснота и по въпроса дали преди всяко от двете убийства е имало някакъв отключващ афект и какъв е могъл да е той. Прокурорът по делото заяви подкрепа за искането, тъй като според него също тези въпроси се нуждаят от допълнително изясняване. Защитниците на Александров се противопостави, но съдът прие искането за основателно.

Припомняме, че на първа инстанция в началото на годината съдът постанови, че мъжът трябва да излежи 20 години зад решетките и да изплати 400 000 лева кръвнина на родителите на Дарина Министерска. От прокуратурата обаче протестираха присъдата и поискаха доживотен затвор.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати