Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Отменят наказанието на полицейския началник в Харманли заради катастрофата с бащата на президента

Закон и ред

Отменят наказанието на полицейския началник в Харманли заради катастрофата с бащата на президента

Отменят наказанието на полицейския началник в Харманли заради катастрофата с бащата на президента - Tribune.bg
Снимка:

Това реши съдът в Хасково

Състав на Административния съд в Хасково е отменил наказанието на бившия началник на РУ - Харманли към ОД на МВР - Хасково Неделчо Кирилов. Наказанието му бе наложено заради катастрофата, в която участва бащата на президента Румен Радев – Георги Радев. 

Кирилов бе наказан от директора на ОД на МВР - Хасково дисциплинарно с "порицание" за срок от една година. Основанията за санкцията са били, че Кирилов не е упражнил контрол при документирането и обработването на пътния инцидент, не е предприел дисциплинарни мерки спрямо обработвалите катастрофата служители и не е изискал документация от ПТП-то.

Сега обаче съдът отменя това наказание.

Катастрофата с бащата на Румен Радев стана на 17 август. За нея обаче се разбра дни по-късно. Оказва се, че на кръгово в центъра на Харманли бащата на президента блъска инвалид с триколка. Минути след инцидента на мястото идва и лидерът на БСП в Харманли Михаил Лисков, който мести триколката. В крайна сметка акт е съставен на ударения инвалид. От запис на катастрофата се вижда и как Лисков разговаря с полицаите. Появиха се подозрения, че има опит случаят да бъде потулен. Последва проверка от две дирекции на МВР и от прокуратурата.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати