Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Парична гаранция за нападателя на Митко от „Капана“

Закон и ред

Парична гаранция за нападателя на Митко от „Капана“

Парична гаранция за нападателя на Митко от Капана - Tribune.bg
Снимка:

Съдът го пусна на свобода срещу 5000 лева

Парична гаранция от 5000 лева наложи пловдивският районен съд на Ивайло Дадански, обвинен в лека телесна повреда по хулигански подбуди спрямо уличния продавач на чорапи Митко Стоянов.

Магистратите отхвърлиха искането на прокуратурата за постоянен арест с аргумента, че мярката е прекалено тежка.

„Действително се установява, че обвиняемият е съпричастен към деянието. Бил е осъждан 4 пъти  - три от тях за измами и едно за обсебване“, отчете съдът. Побоят над Митко е извършен в изпитателния срок на предишно осъждане.

Предвид засиления обществен интерес съдът смята, че Дадански няма опасност да се укрие, тъй като е семеен, с две малки деца, има и бизнес, пише „24 часа“.

Определението подлежи на обжалване в 3-дневен срок.

По време на заседанието Дадански поднесе извинение към пловдивчани като се определи като „селски тип, варненец, със случайно висше образование“.

Той заяви още, че иска да се извини лично на Митко, но отрече да го удрял, само му бил бутнал чорапите.

„На Митака предпочитам лично да му кажа, че съжалявам за стоката му, която разпилях с ръката си. Но не съм го удрял. Посегнах само към главата му“, заяви той.

„Ако приемем, че желанието на обществото да не бъда в Пловдив, смятам да се прибера при семейството си в София. Съпругата ми е бременна в 6-ия месец“, добави ресторантьорът.

В залата се оказа, че по бащина фамилията на мъжът е Пенов, но след сключване на брак на 30 декември м.г. е приел тази на съпругата си - Дадански.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети