Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Първоначално настаняват Иванчева, Петрова и Дюлгеров в приемни отделения в затворите в Сливен и София

Закон и ред

Първоначално настаняват Иванчева, Петрова и Дюлгеров в приемни отделения в затворите в Сливен и София

Първоначално настаняват Иванчева, Петрова и Дюлгеров в приемни отделения в затворите в Сливен и София - Tribune.bg
БГНЕС

Довечера се готви протест в защита на Иванчева и Петрова

Бившата кметица на софийския район „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, както и Петко Дюлгеров, ще бъдат настанени първоначално в приемни отделения в затворите в Сливен и София, съобщи за „24 часа” Ивайло Йорданов, директор на ГД „Изпълнение на наказанията”.

Всички задържани първоначално се настаняват в подобни отделения и след това се местят.

Тримата бяха задържани тази сутрин след като ВКС окончателно ги осъди за корупция – искане и получаване на подкуп в размер на 75 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин. Те получиха ефективно съответно 6 години, 5 години и 4 години. Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Иванчева, Петрова и Дюлгеров са приведени за изтърпяване на наказанията от служители на Главна дирекция „Охрана“ при правосъдното министерство.

Детето на Иванчева, което е на 1 годинка ще остане на отглеждане при баба си.

„Нямаме ангажимент към бебето на г-жа Иванчева. Вероятно грижи за него ще полагат роднини. В затвора в Сливен има отделение за бременни, родилки и бебета, родени от жени, изтърпяващи в момента присъди, но не и за други деца”, допълни Ивайло Йорданов.

По-рано стана ясно, че се готви протест срещу присъдата на Иванчева. Недоволството е планирано за 18:30 вечерта в четвъртък. Пред Съдебната палата е обявен „граждански протест в подкрепа на Деси Иванчева и Биляна Петрова, които са арестувани и отведени без предупреждение и излязла присъда“. Това се казва в публикация в профила на Иванчева.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети