Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Пътна полиция с екипи на невралгичните места за голямото прибиране утре

Закон и ред

Пътна полиция с екипи на невралгичните места за голямото прибиране утре

Пътна полиция с екипи на невралгичните места за голямото прибиране утре - Tribune.bg
Снимка:

От 14.00 до 20.00 ч. на 1 януари ще бъде спряно движението на тежкотоварни автомобили

Пътна полиция е направила необходимата организация за натоварения трафик утре към големите градове. Причината е, че много българи са слели почивните си дни и ще се прибират на 1 януари.

Главен инспектор Росен Рапчев - началник на сектор „Пътен контрол” към Главна дирекция „Национална полиция”, обяви, че ще има полицейско присъствие във всички невралгични места.

Основната функция на полицейските екипи ще бъде на регулират и подпомагат движението. Знаете, че на автомагистрала „Хемус“ има места, които са с временна организация на движението и се извършват ремонти. Получават се доста големи тапи. Имаме екипи, които да забавят трафика и да образуват тапата малко преди тунела, за да не остават хората вътре за дълго време“, обясни той.

Препоръката към всички граждани е да се информират за метеорологичната обстановката, да изберат алтернативен маршрут, да не се изнервят и да се въоръжат с търпение.

Главен инспектор Росен Рапчев уточни, че на всички входно-изходни артерии на градовете ще има организация, за не се образуват задръствания и колони. Магистралите екипите пък ще следят най-вече за навлизане на автомобилите в аварийната лента.

Препоръката е, когато се образува колона, всички да се движат в нея да не предприемат изпреварвания през аварийната лента, тъй като после няма как да навлязат обратно в колоната и се образува допълнителна тапа“, допълни той.

За улеснение на прибиращите се на 1 януари от 14.00 до 20.00 часа ще бъде спряно и движението на тежкотоварни автомобили.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати