Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Засилен трафик към зимните курорти и по автомагистралите

Закон и ред

Засилен трафик към зимните курорти и по автомагистралите

Засилен трафик към зимните курорти и по автомагистралите - Tribune.bg
Снимка:

3 000 полицаи ще следят за нарушения

Очаква се засилен и натоварен трафик към туристическите и курортни комплекси, предимно към Боровец, Пампорово и Банско, съобщи за БНР главен инспектор Георги Петришки от "Пътна полиция".

Униформените, които ще следят за нарушения по пътищата, са над 3 000. 

„Контролът е засилен, но се надявам на здрав разум и ум от страна на водачите, което за една част, за съжаление, е пълен дефицит. Ще бъде извършван абсолютно пълен контрол по всички направления“, увери Георги Петришки.

По думите му по-интензивното движение по АМ „Тракия“ и АМ „Струма“ ще започне по обяд, предимно в посока Кулата, на Околовръстния път на София и входно-изходните артерии на големите градове. Затруднения се очакват на АМ „Хемус“ заради продължаващите ремонтни дейности.

Главен инспектор Георги Петришки напомни, че е в сила и въведеното от Агенция "Пътна инфраструктура" ограничение за движение на тежкотоварните автомобили, които са с тегло над 12 тона по автомагистралите и основните натоварени пътни направления. Ограничението ще бъде валидно днес, от 16 до 20 часа, както и в последния ден от Коледа – от 14 до 20 часа. Целта на ограничението е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.

Във връзка с очаквания интензивен трафик Агенция „Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. „Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата”, предупреждават от АПИ.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още