Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. „Пътна полиция“ започна 24 часов маратон за контрол на скоростта

Закон и ред

„Пътна полиция“ започна 24 часов маратон за контрол на скоростта

Пътна полиция започна 24 часов маратон за контрол на скоростта - Tribune.bg
Снимка:

В първите четири дни на актуалната общоевропейска акция „Скорост“ в България са засечени над 40 000 нарушения на скоростните режими

„Пътна полиция“ започна 24-часов спийд маратон, с който ще контролира спазването на ограниченията на скоростта по пътищата. Акцията на КАТ е стартирала в полунощ.

„Изкарани са всички камери за следене на трафика на пътя за денонощие“, съобщи главент инспектор от „Пътна полиция“ Лъчезар Близнаков.

Техниката ще бъде разположена в цялата страна, дори в малките населени места. Местата за контрол  са избрани след анализ на инцидентите заради превишена скорост. Това са участъци с много катастрофи или рискови райони.

„Всички технически средства и екипи са на пътя“, подчерта Близнаков.

Инициативата е част от поредната общоевропейска акция за контрол на скоростта, която се координира от „Роадпол“. 

В първите четири дни на актуалната общоевропейска акция „Скорост“ в България са засечени над 40 000 нарушения на скоростните режими. Най-фрапантните случаи са шофьор в населено място със 177 км/ч и друг, който карал на магистралата със 180, каза Близнаков. 

„Тук е моментът да разсеем един от митовете, че нашите технически средства не работят в тъмната част на денонощието. Това не е така, превишението от 177 км/ч в града е заснето след полунощ“, каза Близнаков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети