Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Павлов след разпита: Нямам притеснения, отговорих на всички въпроси

Закон и ред

Павлов след разпита: Нямам притеснения, отговорих на всички въпроси

Павлов след разпита: Нямам притеснения, отговорих на всички въпроси - Tribune.bg

Дори министърът на енергетиката започна да проглежда, че „Булгаргаз” няма как да си измисля цени”, каза той

Николай Павлов се яви в прокуратурата на разпит в качеството си на свидетел по досъдебно производство и беше без адвокат.

След като прекара 5 часа в СГП отстраненият от поста директор на „Булгаргаз” заяви, че няма притеснения:

„Обясних как функционира газовият пазар. Отговорил съм на всички въпроси, които касаят договорите и доставките. Ние сме абсолютно изрядни и няма за какво да се притеснявам. Този бизнес се контролира от регулатора“, каза Павлов. Той отговори и на нападките на енергийния министър: „Оставих „Булгаргаз” в отлично финансово състояние – с платени сметки, с предплатен газ към азерската компания, с 60% предплатени доставки към „Газпром”. Сега трябва да се съберат парите, които са с падеж 14 февруари. Най-важното е топлофикациите да бъдат компенсирани заради мораториума – при тях ще се открие голяма дупка. Това обаче няма как да бъде приписано на старото ръководство, кой каквото иска да говори”, каза още той.

Относно ценообразуването, дейността на КЕВР и Наредба 2 той коментира: „Обясних всичко – и начина на ценообразуването, и спазването на Наредба 2 за ценообразуването. Дори министърът на енергетиката започна да проглежда, че „Булгаргаз” няма как да си измисля цени”.

„Надявам се, че бизнесът няма да бъде оставен на високите цени. В момента той е жив, защото „Булгаргаз” продава на цени, които са значително по-ниски от тези на европейските пазари", добави отстраненият от поста директор на дружеството.

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати