Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Петима българи откраднали 38 кг. златни кюлчета в Белгия

Закон и ред

Петима българи откраднали 38 кг. златни кюлчета в Белгия

Петима българи откраднали 38 кг. златни кюлчета в Белгия - Tribune.bg
Снимка:

Единият нападател беше задържан в Несебър

Полицията в Несебър е задържала българина Йордан Й., издирван  от белгийските власти за грабеж на 38 кг. златни кюлчета. По искане на Окръжна прокуратура Бургас на арестувания е наложена най-тежката мярка за неотклонение  „задържане под стража“, съобщиха от Апелативната прокуратура. Решението на окръжния съд обаче може да се обжалва пред апелативни магистрати.

Срещу Йордан Й. има издадена Европейска заповед за арест от съд в Антверпен, Белгия. Българинът се издирва от белгийските власти за провеждане на наказателно производство за въоръжен грабеж, извършен на 19 октомври м.г. в Пулле, Белгия.

В Европейската заповед за арест е посочено, че на тази дата мъж е бил нападнат и повален на алея пред неговото жилище. Върху пострадалия е нанесен побой, а в продължение на 16 часа той е държан вързан, със запушена уста. През това време са били откраднати скъпоценни предмети, между които и 38 килограма златни кюлчета.

Посочено е, че престъплението е извършено от петима български граждани, сред които Йордан Й. След грабежа заподозрените лица са избягали с две коли в Нидерландия.

Белгийското законодателство е определило максимален срок на наказание за посоченото престъпление – „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години.

Йордан Й. е установен и задържан в Несебър на 24 март.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати