Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Петима мъже са задържани за разпространяване на порнография с деца

Закон и ред

Петима мъже са задържани за разпространяване на порнография с деца

Петима мъже са задържани за разпространяване на порнография с деца - Tribune.bg
Снимка:

Педофил ловял жертви с фалшиво НПО за популяризирането на физическото възпитание сред подрастващите

Специализирана операция на отдел „Киберпрестъпност“ – ГДБОП е била проведена в градовете Стара Загора, София, Казанлък и Димитровград, съобщиха от МВР. Петима мъже са арестувани.

Акцията е била за противодействие на онлайн сексуална експлоатация на деца. Арестуваните са хванати в разпространение чрез “P2P” мрежи в Интернет на материали, съдържащи брутални сцени на детска сексуална експлоатация.

В пет жилища, обитавани от задържаните, киберекспертите са установили огромно количество /над 2 терабайта / видео файлове и изображения с брутални сцени на сексуално насилие над деца на възраст 5 - 9 години.

На един от адресите – в Димитровград, в съдържанието на 30% от намерените видео файлове жертвите били бебета на възраст до 3 месеца. 

Мъжете са развивали дейността си над 3 години.

На адрес в София разследващите задържали 43-годишен. Той целенасочено създавал еротични обяви с лични данни на набелязаните от него деца. Дни след създаването на обявите, изпращал по Скайп линковете на обявите към жертвите си. Така изнудвал децата за срещи, като при отказ заплашвал да разпространи обявите им в социалните мрежи, пред родители и техни съученици.

43-годишният стигнал и по-далеч в действията си за установяване на контакт с деца - създал, заедно с още двама мъже от обкръжението си, НПО с благовидния предмет на дейност популяризирането на физическото възпитание сред подрастващото поколение.

До момента, само през ноември, експертите от специализирания отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП неутрализираха подобна дейност на 8 мъже във възрастовата група 40-50 г.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати