Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Пиян албанец опитал да даде подкуп на полицаите в Хисаря

Закон и ред

Пиян албанец опитал да даде подкуп на полицаите в Хисаря

Пиян албанец опитал да даде подкуп на полицаите в Хисаря - Tribune.bg
Снимка:

Така било прието в Албания

С аргументи, че в родината му е нормално така да се уреждат нещата, се опитаха да оправдаят албанец, предложил подкуп на полицаи в Хисаря, след като го засекли да шофира пиян. Вечерта на 29 септември т. г. той бил в заведение в града с приятели, където изпил 4-5 бири. Към 23 часа компанията си тръгнала, той се качил в аудито си, другите продължили пеша. Полицейски патрул го забелязал и тръгнал със служебната кола след него, подавайки му сигнал да спре. Водачът се опитал да ускори, но ул. "Легия", по която се движел, била без изход и на края й той се принудил да преустанови движението си. Тестът с дрегер отчел 1,81 промила и за да не го санкционират, албанецът подхвърлил на униформените 85 лева и 130 евро.

Бил задържан и изправен пред Пловдивския окръжен съд по обвинение в опит за подкуп. В хода на пледоариите тезата за начина на решаване на подобни ситуации в Албания била развита както от защитата, така и от прокурора. Представителят на държавното обвинение твърдял, че нарушителят "е пристигнал скоро в България от страна, в която всеки, който е ходил, знае, че обществото е свикнало да урежда проблемите си по този начин". А адвокатът му е подчертал "наличието на подобен манталитет в държавата на произход на лицето" и изтъкнал, че албанецът не е предполагал, че неговите действия биха довели до такива сериозни последици.

Съдът обаче не приема тези доводи.

"Не може да бъде споделено становището на прокурора и защитника, че като смекчаващо (или като отегчаващо) обстоятелство следва да се съобразяват посочените национални характерови особености на подсъдимия, доколкото същите не подлежат на обективно установяване и съставляват по-скоро обстоятелства от анекдотично естество", е записано в съдебното решение.

Самият нарушител признал вината си, изразил съжаление и в крайна сметка получил 8 месеца условно с изпитателен срок от 3 години и глоба от 1000 лв. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати