Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Пияният шофьор, който блъсна и уби полицай край Стралджа имал три предишни пътни провинения

Закон и ред

Пияният шофьор, който блъсна и уби полицай край Стралджа имал три предишни пътни провинения

Пияният шофьор, който блъсна и уби полицай край Стралджа имал три предишни пътни провинения - Tribune.bg
Снимка:

Пияният шофьор, който блъсна и уби полицай край Стралджа снощи, е имал три предишни пътни провинения. Той е 44-годишен криминално проявен. Бил е с 1, 2 промила алкохол в кръвта по време на инцидента. Пробата му за наркотици е отрицателна.

Хващан е без колан, без задължителна застраховка „Гражданска отговорност”. Отнемана му е шофьорската книжка преди време. Има и девет фиша в годините назад. Към момента на инцидента е имал свидетелство за управление.

Загиналият полицай е на 31 години, с 5-годишен стаж, не е семеен, живее с родителите си в Стралджа.

Полицейският екип е бил изпратен след сигнал за проверка за нелегални мигранти, съобщи на извънреден брифинг в Ямбол заместник главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев.

„Малко след 19:10 часа кметският наместник на село Маленово подава сигнала в полицията за движещ се пеша по пътя мъж с профил на мигрант. Полицейски екип от РУ - Стралджа е изпратен на място за проверка. В момента на проверката край пътя автомобил връхлита полицаите. Инцидентът е станал извън пътното платно. Мигрантът е бил от марокански произход”, каза главен комисар Станев.

Шофьорът, убил полицая е задържан за 24 часа, очаква се днес да му бъде повдигнато обвинение с мярка за 72 часа и след това „задържане под стража”.

Обвинението ще бъде за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство в пияно състояние, като това е първоначалната формулировка на наказанието, шофьорът може да получи до 15 години лишаване от свобода.

По време на брифинга прокуратура и полиция настояха за спешни законодателни мерки, с които да се завишат наказанията по транспортните престъпление, особено когато е употребен алкохол.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати