Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Полицаи са били нападнати в Горна Оряховица след сигнал за съдействие на екип на Спешна помощ

Закон и ред

Полицаи са били нападнати в Горна Оряховица след сигнал за съдействие на екип на Спешна помощ

Снимка:

Нападателят вероятно има психологическо разстройство, спрян е със стоп-патрон, посочи вътрешният министър

Полицаи са били нападнати в Горна Оряховица след сигнал за съдействие на екип на Спешна помощ, потвърди след парламентарен контрол вътрешният министър Младен Маринов. По думите му извършителят на атаката е неутрализиран и настанен в болница.

"Получава се искане за съдействие от екип на Спешна помощ през телефон 112. В същото време такъв сигнал постъпва и от родителите на въпросното лице. Колегите са реагирали незабавно. Отивайки на място, на 9-ия етаж на жилището виждат лице, което има нож в себе си и е в явно раздразнено състояние. Колегите правят всичко възможно да успокоят лицето, за да контролират ситуацията. В този момент той ги напада с ножа", подчерта министър Маринов.

Той оцени действията на колегите си като изключително професионални, като за това свидетелстват и служителите на "Бърза помощ“.

"Предупредили са лицето, направили са опит да го респектират с изстрели във въздуха", описа ситуацията министърът. Младен Маринов допълни, че мъжът не е прекратил атаката и е имало реална опасност за живота на служителите на реда.

Така той оправда произвеждането на изстрели от тяхна страна в посока на ранение. Според министъра те са се целели в краката на мъжа. "Изстрелите са били със стоп-патрони. Успели са да неутрализират атаката и да задържат лицето", похвали усилията на колегите си министър Маринов.

Той използва възможността да ги поздрави и да ги похвали за професионалните действия.

"На място е районният прокурор с директора на Областна дирекция на МВР. Въпросното лице е настанено в болница, без опасност за живота. Обработват раните, които е получило по време на инцидента", коментира министърът.

Според него най-вероятно лицето има психологическо разстройство. Той призова да се изчакат експертизите.

"Явно лицето е било в психическо състояние, което го е направило раздразнително по отношение на всички", разясни ситуацията около инцидента министърът.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив