Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Полицаи, нотариуси и служители на ГРАО замесени в имотни измами

Закон и ред

Полицаи, нотариуси и служители на ГРАО замесени в имотни измами

Полицаи, нотариуси и служители на ГРАО замесени в имотни измами - Tribune.bg
Снимка:

Задържани са 8 души при мащабна акция в София

Полицаи, нотариуси и служители на ГРАО са действали в схема за имотни измами. 8 души са задържани за 24 часа и предстои да се реши на кои от тях ще бъдат повдигнати обвинения.

Служителите на МВР са търсили самотни възрастни хора без наследници. Когато лицето почива, служител от ЕСГРАОН издава фалшиво удостоверение за граждански брак с човек от групата, обясни схемата говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг.

Едно от лицата, дегизирано като починалата жена, заедно с друго лице от групата са се опитали да изтеглят 600 000 лева от банка. Служителите на банката са изискали допълнителни документи, за да забавят транзакцията. Освен това са се насочили към един апетитен имот на бул. „Витоша“, допълни шефът на Специализираната прокуратура Димитър Петров.

Претърсени са 11 адреса, леки автомобили. Намерени са нотариални актове, пари.

Чрез схемата са били прехвърлени имоти на над 15 починали лица.

„Става въпрос за група, в която участват полицейски служители и други длъжностни лица. Извършва се разследване. Всичко е под надзор на специализираната прокуратура. Над 1,2 милиона е материалният интерес”, заяви директорът на дирекция „Вътрешна сигурност” Стефчо Банков.

Разследването започнало по сигнал, че лице сключва фиктивен брак с починало лице, за да се облагодетелства от финансовото му състояние. В хода на разследването се установява, че бандата е действала от 5 години.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети