Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Полицаите преровили бельото на детето на Арнаудова, ще обжалват незаконните арести

Закон и ред

Полицаите преровили бельото на детето на Арнаудова, ще обжалват незаконните арести

Полицаите преровили бельото на детето на Арнаудова, ще обжалват незаконните арести - Tribune.bg
Снимка:

Адвокатът на бившият премиер Бойко Борисов, Менко Менков обяви пред журналисти хронологията около незаконния арест на лидера на ГЕРБ, Севделина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов.

Прокуратурата ще извика за повторен разпит Кирил Петков за ареста на Бойко Борисов

Менков заяви, че „неотложността“, с която са стартирали обиските в домовете на тримата са всъщност по проверка, която се води още от 10 декември миналата година, като са давали показания пред полицаи нееднократно. Освен това проверката съдържа единствено сигнал на БОЕЦ, която съдържа в себе си единствено медийни публикация и разкази на Васил Божков-Черепа пред медии.

Менков припомни, че проверката, която бе извършена на 17-ти март никога не е пращана в прокуратурата. Вместо това сигналът е изпратен до вътрешния министър Бойко Рашков, а от там в ГДНП. Материалите е трябвало да бъдат изпратени до прокуратурата, за да се прецени какви да са действията, но това не се е случило. Вместо това се разпитва премиерът Кирил Петков и от проверка материалите се преобразуват в досъдебно производство, но полицаите не са следователи, които от своя страна са независим орган, подчинен на прокуратурата. По закон единствено и само следователи могат да се заемат със случая, тъй като се касае за евентуално престъпление извършено от членове на Министерски съвет, каквито са били Борисов и Горанов към онзи момент.  

СГС: Действията, свързани с Борисов, Арнаудова и Горанов, са незаконосъобразни

„От дома на г-н Борисов не е иззето нищо. От дома на г-жа Арнаудова е иззет тефтер на който пише Борисов, рекламни материали от предходна кампания и поздравителен адрес за празник от Васил Божков, което е иззето. Всички тези предмети не представляват доказателства и са без правно основание и ще поискаме да бъдат върнати, без да имат каквато и да била стойност. Ако прокуратурата и следователите пожелаят да им бъдат предоставени, клиентите ми предполагам няма да имат против. От г-жа Арнаудова са иззети пари дребни от командировки, както и дребни пари, които сега трябва да й се върнат. От г-н Горанов са иззети парични средства от консултантската дейност, която той упражнява“, допълни още Менков.

Той уточни, че Борисов, Арнаудова и Горанов не са обвиняеми, нямат касателство и никой не им съобщава нищо по делото. Жалбите за задържането от полицията са изготвени, остава да се подпишат и ще бъдат депозирани пред съда.

Адвокатът заяви, че часът на стартиране на незаконните действия започва със свидетелствата на Кирил Петков, които са видни от изтеклите в медиите документи.

Менков заяви, че при обиска в дома на г-жа Арнаудова, полицаите са разхвърляли бельото, играчките и вещите дори на 8-годишната й дъщеря.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати