Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Полицаите, проверявани за употребена сила при протестите, са временно отстранени

Закон и ред

Полицаите, проверявани за употребена сила при протестите, са временно отстранени

Снимка:

Установени са полицейските служители, за които се води разследване за употреба на физическа сила по време на антиправителствените протести в столицата.

От СДВР информират, че до приключване на проверката, полицаите няма да изпълняват задължения по обезпечаване на обществения ред.

"Във връзка с публикувани видеоклипове в средствата за масово осведомяване, касаещи употреба на физическа сила от полицейски служители по време на протестите пред сградата на Министерския съвет, ръководството на Столична дирекция на вътрешните работи е разпоредило дисциплинарна проверка по реда на Закона за МВР. Проверката е възложена на комисия от ръководни служители на дирекцията. Комисията е изискала и анализирала необходимите материали, като в хода на проверката е установила полицейските служители, заснети във видеоматериала. До приключването ѝ същите няма да изпълняват задължения по обезпечаване на обществения ред", съобщиха от МВР.

Продължава активното събиране на доказателства за изясняване на фактическата обстановка, като в рамките на следващата седмица резултатите ще бъдат оповестени.

Събраните материали ще бъдат изпратени на районна прокуратура по компетентност.  


Коментари (3)

Ник В предаването "Референдум" г-н Безлов заяви: След като могат да купят цели агитки, защо да не купят и двама полицаи; насилие пред толкова много камери???
16.07.2020 17:43 / Отговор
Тъпо За какво са отстранени???Това да не е игра на стражари и апаши!Всеки,който посегне на представител на реда ,веднага трябва да отнася боя и да бъде арестуван !ТАКА НЕ СЕ ГРАДИ ДЕМОКРАЦИЯ!
16.07.2020 18:39 / Отговор
ЦВЕТАНОВА Резидентът, фигурант, посети единият "уж"бит в Пирогов. Защо ли? Защото баща му е депутат от БКП/БСП! Посети ли поне 1 от пострадали те полицаи? Поканиха ли някоя майка на полицай и в коя телевизия така, както обикаляше майката на дебилът? Майките на полицаите, по-малко ли ги боли и се притесняват за синовете си! Всеки посегнал на полицай, трябва да понесе и отговорност? Така се прави в демократичните д-ви! Дали правилно разбираме, какво е демокрация?
17.07.2020 06:42 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още