Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Полицаят прекарвал нелегалните мигранти с пилотни коли

Закон и ред

Полицаят прекарвал нелегалните мигранти с пилотни коли

Полицаят прекарвал нелегалните мигранти с пилотни коли - Tribune.bg
Снимка:

Две пилотни коли са придружавали буса с нелегални мигранти, шофиран от жандармерист. Това обясни Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив. Припомняме, че полицай от специализираните сили в СДВР беше задържан заради каналджийство. Мъжът е хванат зад волана на микробус с 31 мигранти в него.  

Полицаят, превозвал мигранти на Тракия съжалявал, но не му било за първи път

23-годишният Денислав Борисов, който е служител в сектор „Специализирани полицейски сили” към СДВР,  е спрян около 8.30 часа сутринта на магистралата край Пловдив. Бил е облечен в полицейска униформа. Попитан от колегите си - полицаи какво превозва, той не е дал смислени обяснения, но се е легитимирал със служебна карта, вероятно, разчитайки, че по този начин ще отклони проверката.

След като е задържан, Борисов е обяснил пред разследващите, че станал каналджия, защото има кредит. Задържаният е признал, че и друг път е участвал в трафик на чужденци. Борисов е задържан за 72 часа.

Полицай от СДВР е задържаният за превозване на мигранти

„Вчера на полицая е повдигнато обвинение за това, че подпомага преминаването на чужденци. Той е признал вината си. Изразил е съжаление. Задържан е до 72 часа. Предстои внасяне на искане до съда за вземане на постоянна мярка задържане под стража”, заяви Чавдар Грошев пред Нова телевизия.

Той обясни, че са установени 2 пилотни коли, които са придружавали буса. Днес ще бъдат разпитани лицата, които са управлявали тези автомобили. Двамата са от Перник, единият е барман, другият - готвач.

Пред разследващите те са признали, че и друг път са превозвали бежанци.

Мигрантите пък са обяснили, че са платили в Турция. За момента разследващите не могат да установят каква точно сума са плащали мигрантите, нито колко точно е трябвало да получи българският полицай.

Арестуваха служител на МВР, превозвал мигранти

Седем часа преди да хванат буса, управляван от полицая, в същия район е задържан друг микробус с 25 мигранти от Афганистан. Шофьорът е на 35-години от Харманли. Обяснил, че преди два дни е бил нает от двама турски граждани. Въпреки че разследващите не могат да докажат още връзка между двата случая, общото е, че и двата микробуса с мигранти тръгват от едно и също бургаско село и че крайна цел е една и съща - границата със Сърбия.

 „По това дело може да се каже, че на 90% разследването е приключило. Той направи пълни самопризнания, говори, с кои лица как са се договаряли. Става въпрос за двама турски граждани, които са му платили 4800 лева, за да превози бежанците от бургаско село до района на град Сливница”, заяви Атанас Илиев, зам.-районен прокурор на Пловдив.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати