Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Полицаят, прострелял заподозрян за обир в София, лично го е закарал до болницата

Закон и ред

Полицаят, прострелял заподозрян за обир в София, лично го е закарал до болницата

Полицаят, прострелял заподозрян за обир в София, лично го е закарал до болницата - Tribune.bg
Снимка:

Полицаят, прострелял заподозрян 18-годишен за обир в София, лично го е закарал с патрулния автомобил до болница. Това съобщи на брифинг директорът на СДВР Любомир Николов. Той и заместник градският прокурор на София дадоха подробности около случая.

В нощта на 17 срещу 18 септември в Четвърто РУ в столицата две момичета са подали сигнал за грабеж на телефон 112 Грабежът бил извършен от трима непознати, видимо около 18-годишни, облечени със суичери и маски на лицето. Незабавно на мястото е изпратен полицейски екип. По-късно, около 5:30 часа постъпва сигнал от охрана на търговски обект на бул. "Черни връх", че три лица прескачат ограда и се оттеглят към кръговото на зоологическата градина.

Органите на реда издирва установяваt, че това са тримата от сигнала за грабеж. Заподозрените влизат в автобус 120, който спира заради подадения полицейски сигнал, тримата заподозрени се опитват да избягат.

Полицаят, произвел изстрелите е предупредил грабителя Светльо Младенов, че ще стреля няколко пъти. Полицаят е на 33 години, многократно е награждаван и  е безупречен със 7 години стаж в системата, поочи Николов. 

Задържаните други 2 лица са познати на органите на реда, правили са гражеби и преди. Ползвали са гумена палка, с която заплашвали жертвите си. 

Иззети са записи от камери, а прокурор ще прецени дали да обвини полицая или не. Той е тестван за дрога и алкохол, пробите му са отрицателни. Евентуалното му обвинение може да е както за превишаване пределите на неизбежна отбрана, така и дори за умишлено убийство.  Според зам.-градския прокурор на София Христо Кръстев обаче надали ще се стигне до обвинение за умисъл. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети полицай, грабеж
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати