Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Пострадалата във влака първа извадила ножа, за да се защити от агресивен непознат

Закон и ред

Пострадалата във влака първа извадила ножа, за да се защити от агресивен непознат

Пострадалата във влака първа извадила ножа, за да се защити от агресивен непознат - Tribune.bg
Снимка:

Той ѝ отнема оръжието и започва да ѝ нанася рани по главата и по гръдния кош

Младо момиче беше намушкано с нож от годишно момче във влак, пътуващ от Пловдив към Варна. Пострадалата е на 20 години и е с прободни рани в областта на главата, гръдния кош и бедрото, съобщава БТВ.

Инцидентът станал около 2:00 ч. снощи.

Според информацията момчето притеснявало неколкократно момичето. След като тя успяла да го прогони веднъж, последвал втори опит. Нападателят връхлетял в купето и се държал агресивно, което довело до изваждането на нож от страна на жената.

Извършителят успява да я обезоръжи и от своя страна взима ножа.

Друг пътник случайно вижда какво се случва и започва да гони нападателя. Тъй като влакът се намирал на метри от ЖП гара Стара Загора, намалил скоростта, а 21-годишният пловдивчанин скочил от него.

След него скочил и третият пътник, който успял да го задържи, преди намесата на полицията.

Пробите за алкохол и упойващи вещества на нападателя са отрицателни. Не е криминално проявен. В момента той се намира в психиатричната болница в Раднево.

 Момичето е било отведено в болница в Стара Загора в критично състояние. Към момента ситуацията е овладяна и тя е без опасност за живота. Предстои да бъде извършена операция на пострадалата, тъй като е с две срязани сухожилия.


Коментари (1)

Справедлив Съгласно закона, средсвото за отбрана трябва да съответства на средството за нападение. Т.е. нападнатата, вадейки нож срещу невъоръжен е извършила престъпление. Ха сега да видим прокуратурата, на кого ще повдигне обвинение, тъй като момчето, влизайки в купето не означава, че е нападател, а просто е искал да остане, а момичето не го допуска, в обществен транспорт, и го напада. Ако евентуално момчето е проявило словестно нахалство, защо момичето не е напуснало купето?!
24.11.2019 23:19 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема