Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Променят обвинението на съпругата на Васил Божков

Закон и ред

Променят обвинението на съпругата на Васил Божков

Снимка:

Прокуратурата ще промени обвинението на съпругата на бизнесмена Васил Божков - Елена Динева. Това съобщи NOVA, като се позовава на източници сред разследващите.

Елена Динева е в следствения арест по обвинение за участие в организирана престъпна група, начело на която според обвинителите, стоял Божков.

От прокуратурата смятат, че тя е била запозната в детайли със сделките около хазартния бизнес на съпруга си. Самата Елена Динева отрича и казва, че е била в управата на две фондации, свързани с изкуство.

Божков е обвиняем за 18 престъпления, сред които за ръководене на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп, за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности.

Последните обвинения, които бяха повдигнати на Божков са за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени престъпления. Според прокуратурата тя имала за цел да извършва съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления. Освен за ръководене на престъпна, Божков има обвинения за подбудителство към убийството на четири лица.  


Коментари (3)

Обвинения повдигат ги, и после в Страсбург осъждат българите да плащаме за калпавата им работа на некадърниците.
25.09.2020 07:57 / Отговор
Fair Осъждат ни да плащаме заради несвършената работа на българския съд - бавен, безотговорен и корумпиран, не защото тези са невинни. Веднъж плащаме огромния бюджет на съдебната власт, втори път обезщетенията за бавност и заради оправдателните присъди, след което оправданите се жалват за нарушени права при арестуване и накърнен имидж. Народът си плаща двойно - хем не получава правосъдие, хем обезщетява престъпниците. Нашите престъпници са най-невинните в света.
25.09.2020 08:32
коментар Защото съдилищата в България е корумпиран, и болшинството от съдиите са хора на бсп, и дпс, и разни бесепарски партии като да България, възраждане, на татяна дончева която изкара от затвора сводника ванко-1 със съкратена присъда!Такъв е, и случая с онзи австралиец убиец!Това е българския съд!
25.09.2020 23:06

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още