Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Повдигнаха две обвинения на сина на Миню Стайков

Закон и ред

Повдигнаха две обвинения на сина на Миню Стайков

Снимка:

Попречил е на органи на властта да изпълнят задълженията си и е подал фалшив сигнал до 112

Синът на Миню Стайков – Стайко, се сдоби с още две обвинения. Това се случи, след като вчера той бе задържан, докато се е возил в брониран автомобил с въоръжени мъже и отказал да даде документите си за проверка.

От прокуратурата съобщиха, че той е привлечен като обвиняем за това, че противозаконно е попречил на органи на властта да изпълнят задълженията си, както и за това, че е предал на национален телефон 112 невярно повикване. По първото обвинение законът предвижда наказание лишаване от свобода до три години или глоба от петстотин до две хиляди лева. За подадения фалшив сигнал, Стайков може да получи до две години затвор.

В момента той е задържан за 72 часа, а от държавното обвинение са поискали да му бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Синът на алкохолния бос е обвинен и за участие в организирана престъпна група и за данъчни престъпления за близо половин милион лева. Стайков изчезна през септември миналата година, когато беше разбита нелегална фабрика за цигари, а баща му беше арестуван и обвинен за участие в престъпна група, пране на пари и данъчни престъпления.

Интерпол издирваше Стайков, когато той неочаквано се появи в „Пирогов“ през януари. Твърденията му бяха, че е бил отвлечен, малтретиран и изхвърлен от похитителите си.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още