Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Ясен Тодоров: Георги Семерджиев е с повдигнато обвинение

Закон и ред

Ясен Тодоров: Георги Семерджиев е с повдигнато обвинение

Ясен Тодоров: Георги Семерджиев е с повдигнато обвинение - Tribune.bg
Снимка:

„Георги Семерджиев вече е с повдигнато обвинение“, заяви пред Нова телевизия зам.-директорът на НСС Ясен Тодоров.

Малко преди полунощ шофьорът, предизвикал кървавата катастрофа в центъра на София в нощта на вторник срещу сряда, беше приведен в ареста на бул. "Г.М. Димитров". Обвинението му предвижда затвор от 5 до 20 години", поясни шефът на следствието.

„Надявам се да съберем достатъчно доказателства, които да послужат в съдебното производство“, добави още Тодоров.

Зам.-директорът на НСС уточни, че Семерджиев е отказал тест за наркотици, като се очаква такова разрешение да се получи днес от съда. „Най-важното е, че изолирахме това лице от обществото, защото според мен щеше да е опасно за обществото, ако той беше останал на свобода“, допълни още Тодоров.

Дали още на 11 юни Семерджиев е трябвало да бъде арестуван при положение, че е хванат да шофира дрогиран, Тодоров заяви, че за това трябва да отговаря Бойко Рашков, който от вчера дава пространствени мнения. „Войната на МВР срещу правосъдната система води до ненаказуемост на престъпниците. От вчера сутринта наши следователи проверяваха различни адреси и накрая успяхме да го установим“, допълни още Тодоров.

Той припомни, че още преди две години главният прокурор е внесъл законодателни предложения за промени в Наказателния кодекс, които целят точно превенция срещу такива престъпления, но закодателят не ги разглежда.  

„След като законодателя въобще не го интересува войната по пътищата главния прокурор е издал методически указания към прокурорите точно за този вид престъпления. И затова, че е издал тези указания днес министъра на правосъдието му иска оставката с такова основание“, допълни още Тодоров.

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Реалистична ли е инфлацията от 17% за година?
Покажи резултати Скрий резултати