Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата с обвинение срещу кмет на ДПС за купуване на гласове

Закон и ред

Прокуратурата с обвинение срещу кмет на ДПС за купуване на гласове

Снимка:

Извършени са и разпити на свидетели пред съдия

Софийска градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем кметът на община Гурково от ДПС Мариян Цонев, за предлагане и даване на имотна облага на различни лица с цел да ги склони да гласуват за опредена политическа партия и кандидат съобщиха от прокуратурата.

Разследването се води за извършено престъпление против политическите права на гражданите.

Извършени са разпити на свидетели, включително над 10 лица пред съдия, претърсвания и изземвания в населени места в област Стара Загора. Намерени и иззети са парични средства в размер на 10 000 лева и списък с имена.

По време на разпитите свидетелите са разказали за начина, по който били събирани от обвиняемия в ромската махала на населеното място, като кметът им предлагал и давал по 50 лева за всеки, за да гласуват за конкретна политическа партия и кандидат.

Над 20 лица са потвърдили, че са получили сумата от 50 лева по време на масово раздаване на пари в махалата. Било им обещавано също разрешаване на проблеми с регулация на имоти и изграждане на водопроводна мрежа. Отправяни били и заплахи към тях.

Разследването се извършва от екипи на наблюдаващи прокурори и следователи със съдействието на структурите на ДАНС за региона.

Кметът на община Гурково Мариан Цонев от ДПС е рекетирал и шефа на най-голямото предприятие в района – „Булметал“, съобщи преди време самият собственик Кольо Атанасов.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още