Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Повдигнаха обвинение на мъжа, заканил се да убие Ива Митева и Бойко Борисов

Закон и ред

Повдигнаха обвинение на мъжа, заканил се да убие Ива Митева и Бойко Борисов

Повдигнаха обвинение на мъжа, заканил се да убие Ива Митева и Бойко Борисов - Tribune.bg
Снимка:

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 26-годишния Л.Я., който в условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив, се заканил с убийство на председателя на 46-ото Народно събрание и на бившия-министър председател на Република България. Младият мъж е обвинен и за хулиганство.

На 24.10.2021 г. на мейла на Министерство на правосъдието обвиняемият Л.Я. изпратил съобщение, в което пише, че ще убие председателя на 46-ото Народно събрание. Същият ден в друг мейл написал, че ще убие бившия премиер. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм.

Срещу Л.Я. е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл.26, ал.1 от НК, за престъпление по чл. 144, ал.3, вр.ал.1 от НК и за престъпление по чл. 325, ал. 5, вр.ал.2, вр.ал.1, вр. чл.29, б. Б от НК. Това е второ обвинение спрямо него за закана с убийство.

В началото на септември 2021 г. Л.Я. заплаши председателя на 46-ото Народно събрание и бе осъден на „пробация“ за срок от 3 години и на 2 години по 200 часа „безвъзмезден труд в полза на обществото“. Предвид съдебното минало на Л.Я. и опасността да извърши друго престъпление, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати