Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Повдигнаха обвинение на задържания с подкуп служител на НАП

Закон и ред

Повдигнаха обвинение на задържания с подкуп служител на НАП

Снимка:

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение за подкуп на данъчен служител. Във вторник той бе задържан от ГДБОП по подозрение, че е поискал подкуп от 600 лв.

36-годишният инспектор по приходи в НАП с инициали Я.Я. е привлечен, като обвиняем за това, че на 16 септември на пазар в Младост 1  в София е поискал дар от А. Р. в качеството му на земеделски производител - сумата в размер на 600 лева. На 21 септември в служебно помещение - коридор на Централно управление на НАП е приел дар - сумата в размер на 600 лева, която не му се следва чрез изнудване.

Данъчният служител е обещал на земеделския производител, че няма да затвори сергията му на пазара и няма да приложи принудителна административна мярка „запечатване на обект“ за срок до 30 дни, за констатирано от него нарушение на Закона за данък добавена стойност - неиздаване на касова бележка за осъществена продажба.

Разследването по случая е започнало след подаден сигнал от земеделския производител.

При извършения обиск в обвиняемия са намерени и иззети банкнотите, предварително белязани и описани, в размер на 600 лв. Иззети са и лаптоп, и документи.

Служителят на НАП е задържан за 72 часа. Предстои внасяне на искане за налагане на мярка „задържане под стража“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема