Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Правосъдният министър: Нотариуса не е бил защитен свидетел

Закон и ред

Правосъдният министър: Нотариуса не е бил защитен свидетел

Правосъдният министър: Нотариуса не е бил защитен свидетел - Tribune.bg
Снимка:

Аз извърших проверка в Министерство на правосъдието относно твърдението, че Божанов е бил някакъв защитен свидетел. След проверката не е установено той е да бил защитен свидетел и да е бил охраняван и защитаван от Бюрото по защита. Ще има проверка за достъпа на Божанов до спецпрокуратурата. Той, за да е влизал там, е имал достъп отвътре. Това ще бъде засечено. Това заяви министърът на правосъдието Атанас Славов в пред БНТ.

"Министерство на правосъдието отговаря за законодателството и за охраната на съдебната власт. За съжаление, Министерство на правосъдието няма оперативни и разследващи функции. Моята роля е да настоявам за обективност, за всестранно разследване. Ще участваме в работата на Парламентарната комисия, която е създадена, за да разследва случая с Нотариуса", каза министърът на правосъдието.

Съдът е отказал достъп до телефоните на Мартин Божанов-Нотариуса

Той коментира случаите Божанов и 8-те джуджета, така:

"Тези случаи са една тежка диагноза. Проблемът е, че сме с тази тежка диагноза от много дълго време. В момента е ключово да се ориентираме към ефективни разследвания, обвинения и присъди. Има различни мнение относно това докъде стигат пипалата на тези мрежи за влияние", уточни Славов.

По думите му, Парламентарната комисия, която ще разследва случая около Нотариуса, има широки правомощия.

Съдът е отказал достъп до телефоните на Мартин Божанов-Нотариуса

"Комисията трябва много сериозно да се заеме със събирането на доказателства, с изслушването на институциите, които имат отношение към казуса".

Атанас Славов обясни, че за да има толкова сериозна схема около Божанов, която се е развила около 20 г. при различни управления, трудно може да стане без политическа протекция.

"Трябва от промяна в закони и процедури да преминем към осъдителни присъди. Когато имаме вече осъдителни присъди на корупция по високите етажи на властта, на корупция в съдебната система, това е истинското доказателство, че институциите работят", подчерта Славов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати