Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Правосъдният министър: Докладът е положителен, обективен, ясно очертаващ

Закон и ред

Правосъдният министър: Докладът е положителен, обективен, ясно очертаващ

Правосъдният министър: Докладът е положителен, обективен, ясно очертаващ - Tribune.bg
Снимка:

Докладът посочва, че бяха инициирани серия от разследвания по високите етажи на властта

България благодари на Европейската комисия (ЕК) за този доклад, който прави преглед на прилагането на върховенството на правото. Докладът е положителен, обективен, ясно очертаващ резултатите от сътрудничеството с ЕК, посочи правосъдният министър Десислава Ахладова във връзка с новия доклад на ЕК по новия механизъм за върховенството на закона.

ЕК акцентира върху сфери, които спазват върховенството на правото в ЕС, тези области съвпадат с приоритетите на правителството. ЕК приветства реформата на антикорупционното законодателство и институционалната рамка в България, отбеляза тя.

Докладът посочва, че в началото на годината бяха инициирани серия от разследвания по високите етажи на властта, като в някои от случаите бяха повдигнати обвинения. В резултат на доброто взаимодействие на институциите бяха предприети редица действия по наказателно преследване на голям брой лица на висши държавни длъжности- министри, зам.-министри, кметове и др., ЕК призовава България да продължи по пътя, по който е поела. Комисията очаква да работи съвместно с българските власти, посочи още министър Ахладова. 

Тя отбеляза, че ЕК оценява работата на административните съдилища, като се отбелязва, че намалява времето за разглеждане на делата.

За гарантиране на свободата на медиите има закон, който регулира собствеността на изданията, обясни тя.

Относно правомощията и уредбата на специалния прокурор ще се чака становище на Венецианската комисия по внесените законопроекти за изменение на НПК и Закона за съдебната власт.

Работата по промените в Конституцията също ще бъде изчакано становище на Венецианската комисия, съобщи Ахладова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

ДОКЛАДА НА ЕК Е СТУДЕН ДУШ ЗА ЛУМПЕНА РАДЕВ И РУСИЯ!! ОСУЕТЯВАТ СЕ НАМЕРЕНИЯТА ЗА ПРЕВРАТ В БЪЛГАРИЯ НА ВСИЧКИ РУСКИ СЛУГИ:РАДЕВ, НИНОВА, ЦВЕТАНОВ, БОЙКИКЕВ, ТРИФОНОВ, ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА, РАДАН КЪНЕВ, БОЖКОВ, И Т. Н.
30.09.2020 16:05 / Отговор
Анастас #
в Дрисника на ПроКОНПИев
в СЕГА-шника на Газпромската Мутра Дончев
и в МанипулацияПУЛ на Простата Костовачка Стояна ...
се късат ризи и чорапогащи ..... Мдаа ...

е време ДеБъйците и Костовашката ДеСеБе-растия да започнат да обикват Цветанов ....


Мдааа ...

(литературно повествователно)
.
30.09.2020 16:29 / Отговор
Толкова положителен, че като лъжите нямате срама. Ама механизмът за мониторинг не е спрял, както твърдеше Захариева. Ще видим в Европарламента, колко е положителен?
30.09.2020 16:59 / Отговор
Българин до злобата и на националниян НИХИЛИСТ УВАЖАЕМИ НАЦИОНАЛЕН НИХИЛИСТ ТОЛКОВА ЛИ ВИ ХАРЕСВА ДА ХВЪРЛЯТЕ ПОМИЯ ПО МИЛАТА НИ БЪЛГАРИЯ!! ЯВНО ВИЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТЕ САМО ОТ ВЛАСТ И ПАРИ И СТЕ ГИТОВИ МА ВСИЧКО ЗА ДА ГИ ИМАТЕ!!!
НАЦИОНАЛНИ ЧЕРВЕНИ ПРЕДАТЕЛИ!
30.09.2020 21:14

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети