Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Правят комисии по обществен ред и сигурност на местно ниво

Закон и ред

Правят комисии по обществен ред и сигурност на местно ниво

Снимка:

ДАБЧ да се закрие, ако има Министерството за българите в чужбина, каза Каракачанов

Ще бъде предложено на местно ниво да се направят комисии по обществен ред и сигурност, които да са формирани на база на нормативен акт. Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Той направи изявление след заседание на Националния съвет за превенция на престъпността.

„Целта е на местно ниво да се засили координацията и взаимодействието между институциите“, обясни Маринов.

„Забелязва се ефект от тези мерки - ролята на мобилните екипи, които обикалят в общините, по населените места, където няма постоянно полицейско присъствие. Проведени са над 5000 посещения в 3500 малки населени места“, съобщи вицепремиерът Красимир Каракачанов. По думите му мерките оказват влияние на престъпния контингент.

„Ще се вземат мерки по засилване на сътрудничеството между полицията и общинските съвети“, допълни Каракачанов.

Той съобщи и за негово предложение, което касае Закона за административните нарушения. „Глоба – това е масовото наказание за малките нарушения или битовите престъпления. Повечето от глобените са социално слаби и не плащат тези глоби. Предвижда се тези нарушители, които не платят глобите си, да полагат безплатен общественополезен труд“, обясни Каракачанов.

Би имало смисъл в закриването на Агенцията за българите в чужбина, ако на нейно място се възстанови Министерство за българите в чужбина, смята Каракачанов по повод намерението Агенцията да бъде закрита. „Трябва да има сериозен държавен орган, за мен това е по-добре да бъде Министерство на българите в чужбина, отколкото една държавна агенция“, каза той.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още