Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Правят пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир

Закон и ред

Правят пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир

Снимка:

Прокуратурата ще извърши пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир, съобщи главният прокурор Иван Гешев. „Ще извършим пълна проверка, ще съберем всички документи, ще анализираме всички документи, ще бъдат снети обяснения и ще бъдат разпитани по преценка на наблюдаващите прокурори всички замесени лица“, обясни Гешев.

„Ако се установят данни и доказателства за извършени престъпления, ще подходим, както подхождаме във всеки един случай, независимо дали става дума за Гергов, или става въпрос за някой друг, или става въпрос за социално слаби - подходът е еднакъв. Никой не е недосегаем от закона. Това прави прокуратурата и това показва, че всеки, който е нарушил закона и всеки, който не спазва правилата, или ще трябва да спазва правилата, или да понесе последствията на закона“, каза още главният прокурор.

„Имаме хиляди проверки и при всички тях, независимо дали става въпрос за министър, за министър-председател или за лица, които имат някакъв имунитет, първо спазваме закона такъв, какъвто е и не делим хората на министри, министър-председатели, лица с имунитет, депутати или изключително богати хора или социално слаби“, добави Гешев.

Главният прокурор коментира и ареста на шефката на басейнова дирекция в Пловдив Цветелина Кънева, задържането на Нено Димо и острите коментари по двата случая на вицепремиера Красимир Каракачанов.

„Казаха, че сме извършили политическо убийство заради ареста на вече бившия министър Нено Димов. Прокуратурата не съобразява действията си с политическите последствия, независимо от това какво смята една партия и дали тя е част от управляващото мнозинство или от опозицията.Това мен не ме интересува. Ние играем в полето на закона, а не на политическото поле. Единственият ни досег може да бъде, ако има нарушаване на закона. Не ме интересува какви политически интереси сме засегнали. За съжаление не знам дали има работещи танкове, така че идеята не може да се реализира на базата на това, което знам, което е тъжно, но какво да направим“, заяви Иван Гешев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още