Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Предизвикателствата пред прокуратурата- акцент в срещата на Гешев с генералния секретар на МАП

Закон и ред

Предизвикателствата пред прокуратурата- акцент в срещата на Гешев с генералния секретар на МАП

Снимка:

Хан Мораал бе на посещение в София по повод организираната от Прокуратурата на Република България конференция „Съдебна реформа. Специализирано правосъдие“

Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща с Хан Мораал – генерален секретар на Международната асоциация на прокурорите. Той бе на посещение в София по повод организираната от Прокуратурата на Република България конференция „Съдебна реформа. Специализирано правосъдие“.

В работната среща участваха и заместник-главните прокурори Красимира Филипова и Даниела Машева, както и завеждащият отдел „Международен“ във ВКП Цветомир Йосифов.

В хода на разговора бе обсъдена работата на прокуратурата и предизвикателствата пред работещите в нея, както и необходимостта от опазване независимостта на магистратите с цел гарантиране обективността и върховенството на правото.

Акцент в разговорите бе и готовността на Международната асоциация на прокурорите за активен диалог и сътрудничество с Прокуратурата на Република България по линия на запазване на интегритета, гарантиране спазването на човешките права и осигуряване на необходимите условия за независимо изпълнение на професионалните задължения на прокурорите в страната.  


Топ новини

виж още

Актуална тема