Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Предлагат увеличение на парите за нощен труд на полицаите

Закон и ред

Предлагат увеличение на парите за нощен труд на полицаите

Предлагат увеличение на парите за нощен труд на полицаите - Tribune.bg
Снимка:

По 1 лев на всеки отработен нощен час или за част от него от 22,00 до 6,00 часа да получават служителите на МВР. Това предвижда проект на заповед на министър Младен Маринов, публикувана за обществено обсъждане. В момента за този труд се получават по 0,25 стотинки на час нощен труд, като увеличението е в резултат на дълго провеждани преговори, припомня Дарик.

Друга новост, която се предвижда, е размерът на допълнителното възнаграждение за времето на разположение, за всеки час или част от него да остане 0,10 лв. Средствата, които ще се отделят за научна степен по дисертационен труд остават същите, като служителите на МВР, които придобият степен "доктор" ще получат 60 лв. повече, а тези с научна степен "доктор на науките" – 90 лв.

Освен това размерът на допълнителното възнаграждение за работа през дните на официални празници, независимо дали представлява извънреден труд или не, ще се равнява на удвоения размер на основното месечно възнаграждение.

"Тези размери на допълнителните възнаграждения са съобразени с фактическия брой на служителите на МВР, на които се изплащат допълнителните възнаграждения и с утвърдените средства в бюджета на МВР за 2020 г. за разходи по показател "Персонал". По този начин ще бъде завършен механизмът по възмездяване на полагания от служителите на МВР труд", гласят мотивите към проекта на заповед на министър Маринов.

Общественото обсъждане на заповедта ще продължи до 3 февруари 2020 г.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети МВР, нощен труд

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати