Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прессекретариатът на президента за записите от прокуратурата: Няма как да коментираме

Закон и ред

Прессекретариатът на президента за записите от прокуратурата: Няма как да коментираме

Не могат да потвърдят твърденията за естеството на разговорите, тяхната автентичност и достоверност

Прессекретариатът на държавния глава няма как да коментира съдържанието на записи, направени чрез СРС и разпространени от прокуратурата, нито да потвърди твърденията за естеството на разговорите, тяхната автентичност и достоверност. Това се посочва в позиция на „Дондуков“ 2, изпратена до БТА, по повод разпространените по-рано днес СРС-та от държавното обвинени.

Става въпрос на записани разговори между командващия ВВС ген. майор Цанко Стойков и неизвестен мъж, за когото обосновано може да се предположи, че е президентът Румен Радев. В разговор двамата обсъждат как да потопят проверката на какви договори е била назначена „Деси“ във ведомството „и за това какви договори е имала, ползвала ли е някакви жилища, кой ги е плащал - някакви ей такива простотии“.

Констатирани са данни и доказателства „за висока степен на вероятност за съпричастност към престъпна дейност, предмет на разследване, на лице, заемащо висша държавна длъжност – президент на Република България, като установените евентуални престъпни действия не са свързани пряко с изпълнение на службата му. Това бе съобщено днес от прокуратурата.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив