Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Престъпление от ревност: Задържаха за 72 часа бившия мъж на убитата Фанка

Закон и ред

Престъпление от ревност: Задържаха за 72 часа бившия мъж на убитата Фанка

Престъпление от ревност: Задържаха за 72 часа бившия мъж на убитата Фанка - Tribune.bg
Кадър/ Нова ТВ

Бившият съпруг на Фанка Ангелова е задържан за 72 часа за нейното убийство в село Пъдарско. Това съобщи наблюдаващият прокурор Димитър Морев. Той поясни, че основната версия върху която се работи е за извършено престъпление от ревност. Допълнително ще се реши дали да бъде поискано постоянното му задържане под стража.

Окръжният прокурор Ваня Христева добави, че разследването ще продължи активно следващите дни, като Александър е направил самопризнания. Директорът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов съобщи, че издирването на жената е започнало в петък след подаден сигнал, че не се е прибрала от работа.

Полицаите веднага започнали разговори с няколко нейни близки, в това число и бившия ѝ съпруг и стигнали до разкриването на престъплението.

Няма сигнали за домашно насилие и двамата съпрузи са с чисто криминално и съдебно минало. Извършени са огледи, претърсвания и изземвания на веществени доказателства.

Жената е тръгнала за работа в 5:00 часа сутринта на 25 ноември, но така и не е стигнала дотам. Тя е работила в индустриалната зона на съседното село Стряма. След като не се прибира към 15:00 часа същия ден, роднините ѝ подават сигнал, че е изчезнала. Същата вечер, около 19:00 часа, разследващите са стигнали до обосновани съмнения за фатален изход, коментира комисар Костадинов.

Към момента има засилено полицейско присъствие в селото. За престъплението законът предвижда от 10 до 20 години затвор. 

 

Фанка Ангелова

 


Етикети убийство, мъж
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати