Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Презастраховане: МВР проверило на 6600 лица при акцията срещу купуването на гласове

Закон и ред

Презастраховане: МВР проверило на 6600 лица при акцията срещу купуването на гласове

Снимка:

МВР е проверило 1 275 собственици на фирми във връзка със съмнения за корпоративен вот. Установени са общо 644 лица, които са се утвърдили като местни лидери на групи, влияещи на изборния процес.

Задържани са близо 700 души за срок от 24 часа. Съставени са над 4 700 предупредителни протокола и 109 преписки за установени случаи на купуване на гласове.

Специализираната полицейска операция на територията на цялата страна започна на 1 юли. В нея участват всички звена на МВР. Основната задача е противодействието на престъпления срещу политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство.

Паралелно с това от силовото ведомство извършват и проверки по отношение на гражданската регистрация. За периода от 1 до 5 юли включително са извършени инспекции на общо 2 173 места, за които е имало информация, че в тях се извършва купуване и продаване на гласове, проверени са 6 691 лица от активния криминален контингент и 1 277 обекта – заложни къщи и дружества, предоставящи бързи кредити.

В рамките на операцията са проверени 35 632 моторни превозни средства. Установени са 110 лица, обявени за издирване. Разкрити са и 87 други престъпления.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още