Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. При хакерската атака миналата седмица: Иван Гешев със заплахи да бъде отстранен

Закон и ред

При хакерската атака миналата седмица: Иван Гешев със заплахи да бъде отстранен

При хакерската атака миналата седмица: Иван Гешев със заплахи да бъде отстранен - Tribune.bg
Снимка:

Заплахи за живота си е получил главният прокурор Иван Гешев по време на руската хакерска атака срещу него преди 12 дни. Твърдението се базира на информация, получена от ДАНС, пише  razkritia.com. Според данните преди седмица на електронната си поща Иван Гешев е получил съобщение на руски език, в което е заплашен да бъде отстранен. Имейлът е бил  от лице заявило принадлежност към руската хакерска група KillNet.

Лидерът на руските хакери от KillNet със закана срещу Иван Гешев

Това не е първия подобен случай на отправяне закани и заплахи срещу държавни лица и представители на прокуратурата.

Припомняме, че миналата седмица  руската хакерска група KillNet, която започна атака на сайтовете на редица държавни институции, набеляза като своя персонална мишена – обвинител №1 Иван Гешев.

Хакерът с никнейм KillMilk, сочен за един от лидеририте на хакерската група, е публикувал персонално послание срещу главния прокурор на Република България Иван Гешев, става ясно още от публикацията в Телеграм. По адрес на българския главен прокурор се отправят и множество обидни послания.

В събота, часове след масираната DDoS атака, засегнала сайтовете на български държавни институции, главният прокурор Иван Гешев съобщи пред журналисти в Кюстендил, че атаката е дело на руски хакери, като още тогава стана ясно и местонахождението на един от тях – руският град Магнитогорск.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати