Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. При разследването за боклука: Откриха снимка с убити, излезе и името на Божков

Закон и ред

При разследването за боклука: Откриха снимка с убити, излезе и името на Божков

При разследването за боклука: Откриха снимка с убити, излезе и името на Божков - Tribune.bg
Снимка:

Събирана е информация за наблюдаващия прокурор по дело на Васил Божков

При разследването на аферата с боклука са открити и снимки и документи. Те са свързани с убити хора. Излезе и името на Васил Божков. Това стана ясно на брифинг на прокуратурата във връзка с аферата с отпадъците.

„В жилището на А. Б. е иззета цветна снимка, на която са изписани на гърба ѝ имена на публични личности, някои убити през годините. Срещу имената на всеки от тях са записани големи суми пари от порядъка на 70 млн. долара, 100 млн. лева, 120 млн. лева, 300 млн. лева.“, посочи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

„От жилището на П.Б. са иззети автобиографии и снимки на длъжностни лица от Министерството на правосъдието и МРРБ, както и автобиография със снимка на магистрат, наблюдаващ прокурор по дело на Васил Божков за тежки престъпления“, съобщи още тя.

„Върху автобиографията и снимките на длъжностните лица е отбелязано с ръкописен почерк какви длъжностни заемат. Изследваме подробно какъв е мотивът това лице да ги има и да събира данни за тях. Колегата от специализираната прокуратура не познава никой от обвиняемите и защо се събират данни за него“, обясни прокурор Ангел Кънев

От прокуратурата отказаха да коментират инициалите. Но уточниха, че Васил Божков няма общо с аферата за боклука.

След акцията за боклука са обвинени братя Атанас и Пламен Бобокови.

По наказателното производство, водено срещу обвиняемия Божков, са разпитани няколко министри, включително министър Горанов. Разпитвани са и зам.-министри и председатели на държавни комисии и агенции.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Karabas Barabas Е, айде сега „какъв е мотивът това лице да ги има и да събира данни за тях“! Ами „това лице“ е добронамерено и обича да прави коледни подаръци, например, „ето ти тука двайсетина тояги и няколко удара с метален бокс по главата“ за подарък, или „я вземи тоя пълнител в главата подарък“ – е, такива неща! То пък човек не може да си направи списък с коледни подаръци и някой да не завиди!
30.05.2020 21:07 / Отговор
Иво Ае дано има някой осъден от тази тайфа ама като знаем, че там ще има някой човек на др.лозан Панов дали ще има някой такъв!
31.05.2020 16:58

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети