Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Приключи разследването по катастрофата с Лютви Местан

Закон и ред

Приключи разследването по катастрофата с Лютви Местан

Приключи разследването по катастрофата с Лютви Местан - Tribune.bg
Снимка:

Досъдебното производство срещу политика беше удължавано на няколко пъти заради бавещите се експертизи по случая

Разследването по случая с катастрофата с Лютви Местан приключи, съобщи заместник окръжния прокурор Димитрина Делчева, предаде 24 часа.

В едномесечен срок прокурорът по делото трябва да изготви обвинителния акт и да го внесе в съда в Кърджали. Досъдебното производство срещу политика беше удължавано на няколко пъти заради бавещите се експертизи по случая.

Инцидентът с лидера на партия ДОСТ стана на 14 април 2019 година на международния път за Гърция, на разклона край момчилградското село Загорско. При опит Лютви Местан да се включи с автомобила си в главния път последва сблъсък с "БМВ", движещо се от Кърджали по посока на ГКПП "Маказа". От удара "БМВ"-то излита от главния път. В катастрофата загина 6-месечно момиченце, пътуващо се със семейството си от Кърджали по посока Кирково. 9-годишното братче на бебето, както и родителите му бяха ранени. Лютви Местан се размина само с изкълчена китка.

По-късно обвинение като съпричинител получи и бащата на загиналото бебе. Това се случи след като експерти установиха, че той се е движил с 32 километра в час над допустимото за участъка край разклона за село Загорско.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети