Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Присъди на наркобандата от Слънчев бряг, Бургас и областта

Закон и ред

Присъди на наркобандата от Слънчев бряг, Бургас и областта

Присъди на наркобандата от Слънчев бряг, Бургас и областта - Tribune.bg
Снимка:

Наказание от 9 години лишаване от свобода при първоначален строг режим наложи Специализираният наказателен съд на ръководителя на организирана престъпна група за държане и разпространение на наркотици, действала на територията на курорта Слънчев бряг, гр. Бургас и Бургаска област, съобщиха от прокуратурата.

5-годишно ефективно наказание и 7000 лв. глоба получи участник в групата.

През януари и март 2021 г. останалите шестима участници в групата признаха вината си и постигнаха споразумения с прокуратурата за решаване на делото.

След одобрение на Специализирания наказателен съд петима от тях получиха ефективни наказания, а един - 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок и пробационна мярка „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 3 години.

Разследването установи, че от февруари 2018 г. до неутрализирането на групата на 27.11.2018 г., участниците в престъпното сдружение са държали и разпространявали различни видове наркотици по Южното Черноморие. При задържането им у тях са намерени и иззети канабис, кокаин и метамфетамини, както и други преки доказателства за престъпната им дейност.

Част от членовете на групата са осъждани за разпространение на наркотични вещества. Сред тях има членове на фенклуба на ПФК „Левски“ в Бургас.

Присъдата на Специализирания наказателен съд не е окончателна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати