Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Пристанището на „Росенец“ незаконно, къща на Прокопиев запречила плажа в Созопол

Закон и ред

Пристанището на „Росенец“ незаконно, къща на Прокопиев запречила плажа в Созопол

Снимка:

На 20 и 21 юли 2020 г. под ръководството на заместника на главния прокурор при Върховна административна прокуратура (ВАП) и в присъствието на наблюдаващ прокурор от ВАП, органите на ДНСК, РДНСК-Бургас, Областна и Морска администрация Бургас извършиха проверки по установяване законността на строителството и експлоатирането на обекти по Черноморието. Проверките на компетентните органи констатираха редица нарушения, в т.ч. незаконосъобразно ограничаване на достъп до плажната ивица, съобщиха от прокуратурата.

Проверка на обект „Алепу вилидж“ в местността „Алепу“ – Созопол констатира изграждането на укрепително съоръжение – странична подпорна стена, в отклонение от строителните книжа. Извършената промяна е по време на строителството и не отговаря на одобрения инвестиционен проект. ВАП ангажира незабавно компетентните действия на ДНСК във връзка с незаконното строителство по реда на ЗУТ.

Проверка в местността „Аркутино“ установи, че към настоящия момент не се извършват строителни дейности в близост до крайбрежната ивица. Констатирано е, че липсва строителна ограда и обезопасяване на бетонова конструкция, чието изграждане е преустановено през 1992 г. Следва кметът на община Созопол да предприеме действия по реда на чл.195 от ЗУТ за обезопасяването на обекта.

В местността „Буджака“ се установи наличието на оградени с масивни огради терени и масивни постройки, ограничаващи достъпа до крайбрежните скали. Достъпът до морето е възможен единствено по тясна пътека, която може да бъде опасна за преминаващите през нея граждани. За обектите в местността „Буджака“ са образувани отделни прокурорски преписки.

В парк „Росенец“ се установи, че не е осигурен свободен достъп до крайбрежната ивица заради поставена временна строителна ограда. В МРРБ липсва одобрен инвестиционен проект за изграждане на пристанищен обект, няма одобрен инвестиционен проект за изграждането и на двуетажна постройка, разположена в непосредствена близост до крайбрежната ивица.

При проверка на комплекс „Венид Еко вилидж“ в Свети Влас се констатира, че към момента не се извършват дейности по строителството на жилищни сгради и хотел - 36 бр. къщи в съответствиe с общата строителна забрана за периода до 1 октомври по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. С оглед на това, че е липсвала изрична заповед, кметът на община Несебър е издал такава на 21 юли 2020 г., с която всички строителни дейности са прекратени до произнасянето на Административен съд – Бургас относно разрешенията за строеж в гористата местност. На органите на РДНСК – Бургас е възложено предприемането на мерки за указанията на началника на ДНСК и за спазване на ЗУТ.

Проверките под ръководството на ВАП за незаконосъобразно строителство по Черноморието продължават.  


Коментари (4)

кесо Ейии, тая "лоша" прокуратура пак "репресира" "онеправданата" червена олигархия. Румбата, Корни и Майчето непременно да информират "прогресивната общественост" на площада за поредните "изстъпления" на прокуратурата срещу "работливите труженици" "едва преживяващи" от източването на такава бедна държава като България. То на това източване ли му викате бре, опъват хората като Белчо и Сивушка да изровят някой и друг милион от държавната "нива" с "пот на чело", а Гешев само ги "тормози", баш като съименника си от преди 77 години дето тормозеше де що види червен терорист и предател /демек борец срещу монархо-фашизма де/. Не са хубави тия работи, Гешев!
22.07.2020 16:17 / Отговор
А сараят законен ли е? Това се казва демагогия, за замазване на окупирането на българска територия от олигарха Доган. Защо не нахлуе каскета въоръжен и да го арестува, една силна акция да направи.
22.07.2020 16:23 / Отговор
Имат ли цвят олигарсите? "В местността „Буджака“ се установи наличието на оградени с масивни огради терени и масивни постройки, ограничаващи достъпа до крайбрежните скали. "

Това са огради на палата на Иво Прокопиев, ментор и спонсор на Бойкикиев!
22.07.2020 18:41 / Отговор
Анастас РазГрадската "Десница" в лицето на Радко Пръдлето и Гнома смучат сингапурски долари от ПроКОНПИев.
Червенобузестоъото Сингапурско Говедо дори си направи поредна "Зелена" партия.
Не е случайно, че Левичаеските Отрепки са във Форума "Дневник" на Иво Прокопиев.
Там са вегани, еколози, че'геварци, марксисти, ленинисти, анти-анти-анти ...
А Знаме им в Бай Гъз (Радко Пръдлето) и Пинокио Бойкикиев.

(нагъзващо IBAN- костовите Помияри)
23.07.2020 18:37 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още