Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Привлякоха като обвиняем шофьора на автобуса, блъснал 17-годишно момиче в София

Закон и ред

Привлякоха като обвиняем шофьора на автобуса, блъснал 17-годишно момиче в София

Привлякоха като обвиняем шофьора на автобуса, блъснал 17-годишно момиче в София - Tribune.bg
Снимка:

СГП привлече 39-годишен обвиняем за пътнотранспортно произшествие, при което е причинена смъртта на 17-годишно момиче.

Разследващите са събрали доказателства, че на 21.01.2022 г. около 19:57 ч. в гр. София, при управление на автобус, движещ се по бул. „Царица Йоанна“ с посока на движение от ул. „Околовръстен път“ към бул. „Панчо Владигеров“, в района на кръстовището с бул. „Добринова скала“, Р. Т. е нарушил правилата за движение по пътищата, като при извършване на маневра „завиване надясно“ по бул. „Добринова скала“ не пропуснал пресичащата от дясно на ляво спрямо посоката на движение на автобуса пешеходка А. Н., на 17 години, и реализирал пътнотранспортно произшествие.

Момичето беше настанено в УМБАЛСМ „Пирогов“ с работна диагноза „политравма“ – с опасност за живота. Организирана беше и кампания за набиране на кръводарители, на която откликнаха много хора, но за съжаление пострадалата почина на 24 януари.

Разследването се води в Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ към Отдел „Разследване“ при СДВР под ръководството и надзора на СГП.

В хода на разследването предстоят разпити на свидетели, назначаване на съдебномедицинска и автотехническа експертизи, както и извършването на други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая в съответствие с изискванията на закона.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети автобус
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати