Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Продължава делото за катастрофата, при която загина Милен Цветков

Закон и ред

Продължава делото за катастрофата, при която загина Милен Цветков

Снимка:

Днес се чакат още експертизи

Процесът срещу Кристиан Николов, обвиняем за тежката катастрофа, в която загина журналистът Милен Цветков, продължава с още експертизи. Вчера беше доказано, че 23-годишният младеж е ударил автомобила на телевизионния водещ миналия Великден под въздействието на 3 вида наркотици.

„Николов е употребил наркотици и е осъзнавал ясно, че е възможно да се случи нещо подобно”, заяви в ефира на „Здравей, България” Менко Менков, адвокат на семейството на Милен Цветков.

„Николов е имал ясното съзнание за употреба на наркотични вещества, защото освен метаамфетамин, е установено наличие на кокаин и марихуана. Той е бил със съзнанието, че шофира след употребата на наркотици, което е забранено от закона”, подчерта Менков. „Едва вчера дойде моментът да се приеме тройната експертиза, извършена от медици във ВМА, на базата на проби от кръв и урина, взети от подсъдимия два часа след катастрофата. Вчера стигнаха и до широката общественост. Заключението на тези експерти беше изключително впечатляващо, което практически разруши градената версия за това, че той не е знаел ,че в организма му има наркотици. Не може да не е знаел. При вчерашните характеристики, които вещите лица изложиха, а именно наличие на наркотиците амфетамин или метаамфетамин в концентрация 232 нанограма на милилитър. Това е изключително много”, посочи Менков.

Според експерти такова наличие е възможно само при два варианта. Ако инцидентно Кристиан Николов е приел наведнъж голяма доза наркотици, което е необичайно, или ако продължително е приемал от дрогата. Адвокатът обясни, че при продължителна употреба се получава зависимост.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още