Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата: 210 тона опасни отпадъци са били загробени край с. Рупци

Закон и ред

Прокуратурата: 210 тона опасни отпадъци са били загробени край с. Рупци

Прокуратурата: 210 тона опасни отпадъци са били загробени край с. Рупци - Tribune.bg
Снимка:

Обвиняеми по разследването са братя Бобокови и бившият зам.-министър на околната среда Красимир Живков

При разследването за опасни отпадъци в землището на с. Рупци, общ. Червен бряг е установено, че в силажните ями са били загробени 210 тона опасен отпадък, който не подлежи на последващо рециклиране, съобщиха от Спецпрокуратурата.

Отпадъците са били предадени за съхранение от дружество от групата „Монбат“ на друго търговско дружество, което не притежава нужните инсталации за оползотворяване на опасните отпадъци и те са били заровени в землището на с. Рупци.        

Разследването е в рамките на досъдебното производство за незаконен внос и преработка на отпадъци, по което обвиняеми са братя Бобокови и бившият зам.-министър на околната среда Красимир Живков.

От прокуратурата посочват, че предстои да се извърши допълнителен оглед на площадки и помещения, разположени и в индустриалната зона в град Плевен, в които също са открити опасни отпадъци, предмет на разследване по същото дело.                                                             


Коментари (1)

кесо Абе, нашите "смели" зелени, НЕслучайно оказали се с ярко червени задници сигур "горките" никога не са чували за опасността от пестицидите разпръснати из цяла България от техните скъпи другари като Бобокови и други подобни"национално-безотоговорни червени капиталисти, иначе досега да са им видели сметката, вервайте им.
20.08.2020 12:42 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема