Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата: Бутат оградата на Прокопиев на Буджака и спират строежа на басейна му

Закон и ред

Прокуратурата: Бутат оградата на Прокопиев на Буджака и спират строежа на басейна му

Снимка:

Представители на общината са установили нарушения на разпоредбите на ЗУТ

Бутат оградата на бизнесмена Иво Прокопиев на Буджака и спират строежа на басейна му след заповеди на кмета на Община Созопол, съобщават от прокуратурата. Бизнесменът е издател на "Дневник" и "Капитал".

След проверка, възложена от Върховна административна прокуратура (ВАП) относно незаконни строежи и достъп до плажна ивица по Черноморието, възложена на дирекция „Национален строителен контрол“ и извършена от РДНСК -Бургас, е сезирана и Община Созопол. Представители на общината са установили нарушения на разпоредбите на чл. 157, ал. 1 и ал. 2 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) - при строеж на „Открит басейн“ в частен имот в местността „Буджака“, землището на гр. Созопол, за което има и съставен акт за установяване на административно нарушение.

Въз основа на тези констатации и след проведено административно производство, кметът на Община Созопол е издал заповед за спиране на изпълнението на строителни и монтажни работи на строежа. Строителството може да продължи само с разрешение на административния орган, издал заповедта едва след отстраняване на причините, довели до спиране на строежа и представяне на надлежни доказателства за това. Заповедта е връчена на пълномощник на собственика, съобщават още от прокуратурата.

От представителите на Общината, в същия имот, е констатирано и наличие на незаконен строеж – „Плътен зид на масивна ограда“ с височина два метра, изградена в нарушение на издаденото разрешение за строеж (РС). С друга заповед и след проведена процедура, кметът на Созопол нарежда премахване на незаконния строеж над височина на цокъла 0.60 м., колкото предвижда РС. След влизане в сила на заповедта, ще се отправи покана до собственика за доброволно изпълнение на премахването, а при отказ – ще се пристъпи към принудително премахване.  


Коментари (4)

Гражданин След такова развитие на събитията може скоро да очакваме протестите срещу "лошата" прокуратура да се засилят. Пак ще има коркодилски сълзи и викове за репресии съпроводени от абсурдни плакати и смешни декларации за законност. Все пак босовете си мислят, че законите са написани за тяхно удобство и когато това не става започва пищене за репресии от държавата.
19.10.2020 15:36 / Отговор
Надблюдател Ще обжалва решението в съда на Лозан Панов, а там са снисходителни , където замирише на парички!
Къде е борецът за законност със дългия нос?
Или е пак в някоя НПО, да мислят поредния сценарий да наклепват собствената си държава!
19.10.2020 16:01
Анастас #
Мдааа ...
в Електронният Дрисник на ПроКОНПИев
са в потрес ... как може такава прокурорска репресия срещу Костовашкият Олигарх, който подхранва със сингапурски долари - ДеБъйците, Костовашката ДеСеБерастия, Бойкикеф, Гнома и Радко Пръдлето.

- Мачкай Гешев, с теб сме !!!

(прокурорски решително)
.
19.10.2020 16:01 / Отговор
Емо А така Гешев!То за това да маджовците квичаха с "'протести"', че Гешев бил позор!Позор ли е Гешев, а......!
20.10.2020 10:27 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема