Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата: Детето се спънало и паднало в огъня по гръб

Закон и ред

Прокуратурата: Детето се спънало и паднало в огъня по гръб

Прокуратурата: Детето се спънало и паднало в огъня по гръб - Tribune.bg
Снимка:

4-годишното момченце, прието в „Пирогов“ в тежки изгаряния, е паднало само в огъня. Това показват първоначалните данни от разследването, съобщиха от прокуратурата.

Местопроизшествието е станало на ул. „Липа“. В имота там има новоизграждаща се пристройка към сграда – къща. Именно там пострадалото момче А.С. и 7-годишният му брат, запалили огън, като използвали запалка и намиращите се наоколо отпадъци. 

Пострадалото дете се спънало и паднало в огъня по гръб. Брат му се изплашил и извикал майка им, която по това време се намирала в къщата.

Оперират в Пирогов детето, което получи тежки изгаряния след игра с бензин и кибрит

Разследването се води под наблюдението на Районна прокуратура-Благоевград за извършено престъпление – причиняване на средна телесна повреда на малолетно дете.

Пострадалото дете е транспортирано за оказване на медицинска помощ до МБАЛ – Благоевград. При прегледа е установено, че то е с около 40-50 % изгаряния по тялото. Това е наложило спешното му настаняване в детско реанимационно отделение в „Пирогов“. Състоянието на детето остава тежко. Получените при инцидента изгаряния създават опасност за живота му.

Действията по разследването продължават и към този момент. Установена е стопена пластмасова бутилка със специфична миризма на запалителна течност, намерени са и изгорелите дрехи на детето.

Незабавно е уведомена дирекция „Социално подпомагане“, отдел „Закрила на детето“ в Благоевград. Предстои провеждане на действия с оглед прилагане на координационен механизъм за защита на дете в риск по смисъла на законови регламенти.

Проверява се и версията за оставянето на малолетното дете без надзор и достатъчно грижа от страна на родителя, което е създало опасност за неговия живот.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети