Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата е против предсрочното пускане от затвора на Йожи от „Наглите”

Закон и ред

Прокуратурата е против предсрочното пускане от затвора на Йожи от „Наглите”

Прокуратурата е против предсрочното пускане от затвора на Йожи от Наглите - Tribune.bg
Снимка:

Държавното обвинение е с категорична позиция срещу предсрочно условно освобождаване на осъдения за тежки престъпления участник в групата на „Наглите“, съобщиха от прокуратурата.

Става въпрос за Ивайло Евтимов-Йожи, който иска да излезе по-рано от затвора. Той е осъден на 18 години лишаване от свобода за отвличания, грабеж и участие в организирана престъпна група.

Първата съдебна инстанция е отказала да уважи молбата на Йожи. Днес жалбата е разгледана от апелативните съдии.

В хода на заседанието прокурорът от Софийската апелативна прокуратура е заявил категорично несъгласие за предсрочно условно освобождаване на осъдения Евтимов. Изтърпяваното от него наказание е за извършени от него тежки умишлени престъпления срещу личността с висока степен на обществена опасност, подчертават от държавното обвинение.

Въпреки че към настоящия момент осъденият е изтърпял две трети от наказанието, позицията на държавното обвинение е че не са налице достатъчно убедителни доказателства за поправянето му в затвора. Предстои произнасянето на съда.

Групата на „Наглите“ действа от 2007 до края на 2009 г., когато бяха арестувани 28 души по мащабното разследване за серия от отвличания.

Сред жертвите са бизнесмените Киро Киров, Ангел Бончев и съпругата му Камелия, Борислав Атанасов, Вилхелм Краус, детето Джорджо Марков, синът на Румен Гунински. По време на плен някои от тях останаха без уши и пръсти.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати